Şarap bir yaşam biçimi, bir öykü ve kültürdür. Bizim öykümüz 2009 yılında Vinolus organik bağlarını kurmamız ile başladı. Kayseri Molu Çiftliği’nde 130 dönüm arazide dikili Chardonnay, Roussanne, Narince, Kalecik Karası ve Tempranillo üzümlerini özenle yetiştirmekte ve işlemekteyiz. Bağlarımız 12 ila 40 yaş arasındadır. Bulunduğumuz konum, toprak yapısı, iklim şartları sağlıklı bağcılık yapmamıza olanak sağlarken, volkanik toprak yapısı ve mükemmel terroir kaliteli şaraplar üretmekteyiz. Bizler doğanın bize verdiği bu harika meyveyi modern teknoloji ile donatılmış bağlarımız içinde bulunan şaraphanemizde minimum etkileşim ile işlemekteyiz. Yetiştiği bölgeye gelmeseniz dahi şarabı kokladığınızda, tadına baktığınızda, eğer hissedebilirseniz kulağınıza fısıldar öyküsünü. Üzümü bağda gözlemlemeyi bilirseniz, size bağ bozumuna hazır olduğunu hissettirecektir. O zaman yılın en heyecanlı zamanı başlar bizim için. Henüz hava aydınlanmadan, güneşin sıcaklığı çiğ damlalarını üzüm tanelerinin yüzeyinden buharlaştırmadan hasadımız başlar. Genel olarak ağustos ayının ortasında baslarız hasada. Bir an önce ulaşmalıdır üzüm şarap atölyesine. Ayrılmalıdır saplarından, şırası sızmaya başlar o anda tanelerden, kokusu yayılır atölyeye, fıçılar dolmaya başlar. İkinci süreç başlar şarap yapımında her tank, her fıçı içinde farklı bir âlem oluşur. Her fıçıda gelişim süreci farklıdır, size içinde geliştirdiği yaşama özgü mesajlar verir aromasıyla. Ben ağırdan alıyorum der bir fıçı, diğeri ben ateşliyim der, bir başkası ilgi istediğini anlatır. Zamanla hissetmeyi öğrenirsiniz, o âlem çeker içine sizi, paletiniz elinizde bir ressam olursunuz, o zaman birlikte yaratmaya izin verir şıra size ve sonuç sizin ortak oyununuzdur. Biz size her sezonda farklı öyküler anlatmaya karar verdik. Her sezon farklı bir öykü beklemenin heyecanını yaşayacaksınız. Bu öykülerin her biri muhteşemdir, kendine özgüdür. Biz bu öykünün size ulaşmasına aracılık ediyoruz. Öyküyü dinlemek isteyenleri davet ediyoruz.